Beste voeding als de kat ziek is?

Als uw huisdier overgeeft en geen voedsel laag kan houden, kunt u proberen één maaltijd te missen, hoewel u toch toegang tot water geeft. Bied vervolgens een theelepel kip met gekookte huid of witte vis aan, zoals kabeljauw of coley.

Beste voeding als de kat ziek is?

Als uw huisdier overgeeft en geen voedsel laag kan houden, kunt u proberen één maaltijd te missen, hoewel u toch toegang tot water geeft. Bied vervolgens een theelepel kip met gekookte huid of witte vis aan, zoals kabeljauw of coley. Moedig uw kat aan om kleine, frequente maaltijden te eten met een smakelijk, energiek, goed verteerbaar voedsel. Voedsel opwarmen tot lichaamstemperatuur maakt het vaak aantrekkelijker.

Sommige zieke katten kunnen worden aangemoedigd om meer te eten met de hand te voeren. Uw dierenarts zal u adviseren als er voedingsmiddelen zijn die u niet mag aanbieden. Als uw kat niet in de verleiding kan komen om vrijwillig te eten, kan uw dierenarts voorstellen om vloeibaar voedsel via een injectiespuit te geven. Een alternatief is om uw kat in het ziekenhuis op te nemen om haar via een voedingssonde te voeren.

Hoewel ik zojuist heb gezegd dat katten verandering haten, is het mogelijk om ze te laten eten door ze te verleiden iets nieuws te proberen, zolang iets verdomd bijna onweerstaanbaar is (vanuit het oogpunt van een kat). Probeer een paar soorten ingeblikt voedsel te kopen (pate-stijl, schilferig, enz. Leg wat op een bordje en verwarm het een beetje. Als uw kat geen interesse toont, probeer dan een beetje visolie, kippenbouillon, tonijnsap of gekookt ei toe te voegen.

Het toevoegen van iets anders aan de mix is soms nodig als je kat een slechte dag heeft. Babyvoeding, tonijnsap in bronwater (niet de pekel of olie) of kippenbouillon kunnen over het voer van uw kat worden gegoten om zijn smaakpapillen aan te wakkeren. Onze beste keuze voor het beste kattenvoer voor oudere katten die overgeven is Halo Holistic Chicken%26 Chicken Liver Recipe Graanvrij Senior Dry Cat Food. Dit recept bevat echte kip als eerste ingrediënt.

Je voorheen zieke kat weer zien eten na veel overhalen, overtuigen, vallen en opstaan, is het meest lonende gevoel dat er is. Als uw kat echter meer dan drie keer braakt en andere symptomen ontwikkelt, zoals lethargie of moeite om voedsel laag te houden, neem dan contact op met uw dierenarts. Als uw kat ziek is, zal hij zeker eten, drinken en eten, dus moet u zijn water- en voedselinname regelmatig controleren, zodat u weet wanneer interventie essentieel is. Daarom moeten we als verantwoordelijke eigenaren van gezelschapsdieren de milieubelasting op onze katten verminderen en hen verrijken.

Als het niet mogelijk is dat uw kat via de mond vocht krijgt, zal uw dierenarts uw kat in het ziekenhuis opnemen om de nodige ondersteunende zorg te bieden. Een kom stinkend heerlijk verwarmd natvoer onder de neus van een slapende kat zweven is een veilige manier om je kat te interesseren om in te stoppen, zelfs als het een paar stukjes zijn. In vergelijking met droogvoer bevat natvoer over het algemeen meer eiwitten, minder koolhydraten en rijker aan vocht, waardoor het voor veel katten smakelijker en verteerbaarder is. Deze formule is speciaal ontworpen voor katten met een gevoelige maag, dus het bevat hoogwaardige ingrediënten zoals echte dierlijke eiwitten, volle granen en gezonde dierlijke vetten.

Als deze suggesties mislukken, of als uw kat meer dan twee maaltijden weigert, is het tijd om naar de dierenarts te gaan voor evaluatie en verzorging. Kattenvoer van lage kwaliteit heeft vaak lange lijsten met supplementen omdat de voedingsintegriteit van de belangrijkste ingrediënten tijdens de verwerking in gevaar komt (of het was om te beginnen nooit erg hoog). Periodieke, kleine voedingen, vooral voedingen waarbij uw kat zich moet verplaatsen en op hun voedsel moet jagen, zoals uit een voedselpuzzel, kan helpen voorkomen dat uw kat overgewicht krijgt en een binnenkat een uitlaatklep geven voor zijn opgekropte energie. Dit brengt de smaak naar voren en verzacht de textuur van het voedsel, waardoor het smakelijker en gemakkelijker te eten is.

Een kat met een tandziekte zal bijvoorbeeld meestal weer gaan eten als dit niet meer pijnlijk is. Als het niet mogelijk is om uw kat via de mond vloeistoffen te geven, zal uw dierenarts hem in het ziekenhuis opnemen om de nodige zorg en ondersteuning te bieden. Analytische tests in een laboratorium voor voedselchemie geven ons het exacte gehalte aan macronutriënten en micronutriënten van elk recept. Hun voedsel is volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en bijproductmaaltijden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor katten met voedselgevoeligheden of andere spijsverteringsproblemen.

.

Leave Reply

All fileds with * are required