Hebben katten binnenshuis een speciaal dieet nodig?

Meestal kunnen katten binnen en buiten hetzelfde dieet volgen, maar de binnenkat kan meer aankomen omdat hij niet zo actief is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom u, als uw katten huisdieren binnenshuis zijn, zou kunnen overwegen om hun voer te veranderen in een kattenformule voor binnenshuis.

Hebben katten binnenshuis een speciaal dieet nodig?

Meestal kunnen katten binnen en buiten hetzelfde dieet volgen, maar de binnenkat kan meer aankomen omdat hij niet zo actief is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom u, als uw katten huisdieren binnenshuis zijn, zou kunnen overwegen om hun voer te veranderen in een kattenformule voor binnenshuis. Een binnenkat kan hetzelfde voer eten als een buitenkat. Beide hebben dezelfde behoefte aan voeding en hebben veel schoon water nodig.

Omdat je binnenkat minder energie nodig heeft om haar dagelijkse routine te vervullen, raden de meeste dierenartsen je aan om waar mogelijk een natvoer te kiezen. Droogvoer zoals brokjes zitten boordevol koolhydraten en levert energie die je kat gewoon niet nodig heeft. Als deze energie niet wordt gebruikt, wordt deze opgeslagen als vet en kan het ervoor zorgen dat uw kat aankomt. Sommige binnenvoeding is perfect gezond voor uw katten, terwijl andere moeten worden vermeden.

Het is belangrijk om de ingrediënten te lezen voordat je een nieuw soort kattenvoer koopt. De belangrijkste ingrediënten moeten echt vlees zijn van gevogelte, vis, rundvlees of een andere bron. Er mogen geen kunstmatige kleurstoffen of andere vulstoffen in het voedsel zitten. Als je een heleboel vreemd klinkende ingrediënten opmerkt waardoor je jezelf afvraagt: „Moet dit hier zijn? je moet waarschijnlijk een ander voedsel selecteren.

Traktaties Hoewel het geven van een incidentele traktatie aan uw kat over het algemeen niet schadelijk is, zijn ze meestal geen voedzaam complete en uitgebalanceerde voedingsbron en mogen ze slechts af en toe worden gevoerd. Een goede vuistregel is om traktaties niet meer dan 10 tot 15 procent van de dagelijkse calorie-inname van een kat te laten overschrijden. Bovendien moeten sommige voedingsmiddelen volledig worden vermeden. Hoewel rauw vlees een uitstekende bron van veel voedingsstoffen is, wordt het niet aanbevolen als voer of traktatie voor katten, omdat het een potentieel middel is voor toxoplasmose en andere infectieziekten.

Sommige katten die ingeblikte visproducten hebben geconsumeerd die bedoeld zijn voor mensen, hebben potentieel ernstige neurologische aandoeningen ontwikkeld. Melk wordt over het algemeen niet aanbevolen als traktatie voor katten, omdat veel katten lactose-intolerant zijn en gastro-intestinale problemen kunnen ontwikkelen als ze zuivelproducten krijgen. Meestal is het belangrijkste verschil het aantal calorieën, omdat binnenkatten vaak minder bewegen dan buitenkatten. Het lagere aantal calorieën in kattenvoer binnenshuis helpt beschermen tegen obesitas.

Kattenvoer binnenshuis kan ook een hoger vezelgehalte hebben omdat katten binnenshuis vatbaarder zijn voor haarballen. Buitenkatten zijn roofdieren, dus formules voor kattenvoer in de buitenlucht bevatten meestal meer eiwitten dan formules voor kattenvoer binnenshuis. Kittens hebben andere voedingsstoffen nodig dan volwassen katten, en oudere katten hebben andere voedingsstoffen nodig dan jonge volwassen katten. Terwijl de buitenkat meer beweegt en haar dieet kan aanvullen, is ze ook constant in gevaar en zijn haar voedingssupplementen misschien niet zo gezond.

Katten zijn vatbaar voor haarballen wanneer ze veel tijd besteden aan het verzorgen, en vezels helpen het haar door het systeem te bewegen, zodat de kat de haarbal niet hoeft op te hoesten. Dit geldt voor zieke katten die geen eetlust hebben, voor katten die op dieet zijn en voor de kieskeurige kat die weigert te eten. U kunt echter nog steeds een koolhydraatarm voer serveren dat rijk is aan eiwitten en het vezelgehalte heeft dat uw kat nodig heeft. Het beste voer voor uw kat is er een die ingrediënten van hoge kwaliteit bevat en past bij hun caloriebehoeften.

Hoewel een kat dagelijks door het huis kan spelen en ravotten, is het activiteitsniveau nog steeds onvergelijkbaar met dat van een buitenkat, die overdag en nacht mogelijk een paar kilometer loopt. Helaas kan obesitas ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier, waaronder de ontwikkeling van diabetes, hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Wanneer u het etiket op kattenvoer leest, zoek dan naar vlees, zeevruchten of vleesbijproducten binnen de eerste paar ingrediënten. Om deze reden is het essentieel dat u het gewicht van uw kat in de gaten houdt en overweegt haar een dieet te geven dat speciaal is samengesteld voor katten met een zittende levensstijl binnenshuis.

Door een kat vrij te laten, worden ze blootgesteld aan ziekten, parasieten, ongelukken, aanvallen van en op dieren in het wild en vergiftiging. Terwijl u winkelt voor kattenvoer, zult u merken dat sommige voedingsmiddelen etiketten hebben die aangeven dat ze specifiek zijn voor binnenkatten. Houd er rekening mee dat gebieden met veel verkeer, lawaai, de aanwezigheid van andere dieren, containers voor vuil voedsel of kattenbakken in de buurt een kat ervan kunnen weerhouden te eten. Speciale fermenteerbare vezels die samenwerken met de bacteriën in de buik van uw huisdier om eventuele nare toiletgeuren te verminderen.

Omdat ze niet in contact komen met andere katten, is het risico dat uw binnenkat infectieziekten oploopt erg laag (maar nog steeds mogelijk). De voedingsclaim op het etiket van kattenvoer moet het stadium van de levenscyclus van een kat vermelden waarvoor het voer compleet en evenwichtig is, en dat het voldoet aan de vereisten van de AAFCO. .

Leave Reply

All fileds with * are required