Helpt pompoen in blik katten met haarballen?

Een vezelrijk dieet is het beste om haarballen te verminderen, en veel kattenvoer is geformuleerd om haarballen te minimaliseren. Het mengen van een eetlepel pompoen in blik een of twee keer per week in het voer van een kat kan gemakkelijk meer vezels aan hun dieet toevoegen en zal bovendien een smakelijke traktatie zijn.

Helpt pompoen in blik katten met haarballen?

Een vezelrijk dieet is het beste om haarballen te verminderen, en veel kattenvoer is geformuleerd om haarballen te minimaliseren. Het mengen van een eetlepel pompoen in blik een of twee keer per week in het voer van een kat kan gemakkelijk meer vezels aan hun dieet toevoegen en zal bovendien een smakelijke traktatie zijn. De vezels in pompoen voegen ook bulk toe aan het dieet, waardoor katten zich meer verzadigd voelen, legt Dr. Heather Meyers uit, een dierenarts voor Carolina Pets Hospital in Wesley Chapel, North Carolina.

Dit is vooral gunstig voor zwaarlijvige katten die op dieet zijn. Het toevoegen van pompoen tijdens de maaltijd kan zelfs helpen pijnlijke anale zakproblemen te voorkomen of haarballen te verminderen. Het verwijdert ook de vacht uit het spijsverteringskanaal. Wanneer de pompoen door het maagdarmkanaal van uw kat beweegt, veegt hij het haar mee, wat de incidentie van haarballen verlaagt.

Als dat nog niet genoeg was, kan pompoen ook worden gebruikt als hulpmiddel om af te vallen. Als uw kat te zwaar is, vervang dan 25 procent van haar gewone voer door dezelfde hoeveelheid pompoen; het geeft haar een net zo vol gevoel, maar met veel minder verbruikte calorieën. Wist je dat pompoen in blik huisdieren kan helpen obstakels te passeren? Pompoen met vezels heeft bindende eigenschappen en kan helpen bij het passeren van uitwerpselen en haarballen. Zorg ervoor dat je pure pompoen kiest, geen pompoentaartvulling, waaraan suiker is toegevoegd.

Meng gewoon een theelepel of zo in hun kom met eten. Dankzij het vocht- en vezelgehalte kan pompoen helpen om haarballen bij katten te verlichten, op dezelfde manier dat het constipatie kan verlichten. Pompoen heeft een laxerend effect, dus het helpt het haar door het spijsverteringskanaal te bewegen in plaats van een haarbal. Pompoenen hebben een hoog water- en vezelgehalte en kunnen de darmen en hun inhoud hydrateren wanneer katten last hebben van constipatie.

Deze delen van de pompoen hebben simpelweg niet voldoende voedingswaarde om gunstig te zijn voor uw kat. Gewone pompoen in blik is de beste optie voor uw huisdier en blijft tot ongeveer een week na opening vers in de koelkast. Angelo Maggiolo, medisch directeur van County Animal Clinic in Yonkers, New York, beveelt pompoen vaak aan als een gemakkelijke oplossing voor milde gevallen van constipatie bij katten. Houd bij elke stap van het proces van het introduceren van pompoen in het dieet van uw kat rekening met de activiteit van het maagdarmkanaal en de stevigheid en frequentie van de ontlasting.

Dankzij het zeer hoge vezelgehalte is pompoenpuree in blik (geen pompoentaartvulling) een geweldige manier om het gastro-intestinale systeem van uw kat in beweging te krijgen als hij een beetje gestopt is. Als uw kat zwaarlijvig is, neem dan contact op met uw dierenarts voor een persoonlijk dieetplan, zodat uw kat niet te snel of te weinig gewicht te langzaam verliest. Als je ervoor kiest om pompoenpitten van je kat te serveren, zorg er dan voor dat ze ongekruid en geroosterd zijn voordat je ze serveert. En hoewel pompoen een goede bron is van vitamine A en C, die de gezondheid van het gezichtsvermogen en het immuunsysteem helpen ondersteunen, adviseert Meyers dat het niet nodig is om pompoen als vitaminesupplement te gebruiken.

Zorg ervoor dat u met uw dierenarts praat voordat u de onderstaande technieken uitprobeert, vooral als uw kat ouder is of te maken heeft met een chronische ziekte. Terwijl je arme kat moeite heeft om zichzelf van het buitenaardse product te ontdoen, ren je voor de papieren handdoeken en reinigingssprays. Pompoen is geen allesomvattende remedie voor katten en honden met gastro-intestinale problemen, maar het is redelijk onschadelijk om te proberen. Hoewel pompoen een geweldige aanvulling is op het dieet van de meeste katten, is er een limiet aan zowat alles.

Volgens de Merck Veterinary Manual kunnen ook één tot vier theelepels psyllium per maaltijd of één tot twee eetlepels tarwezemelen als vezelsupplementen aan ingeblikt voedsel worden toegevoegd.

Leave Reply

All fileds with * are required