Wat moeten binnenkatten eten?

Ze moeten vlees hebben om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben. Hoewel het volkomen acceptabel is om uw kat commercieel droog of nat voer te geven, kunt u variatie in het dieet van uw kat bieden door hem gekookt of rauw, vers vlees te voeren.

Wat moeten binnenkatten eten?

Ze moeten vlees hebben om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben. Hoewel het volkomen acceptabel is om uw kat commercieel droog of nat voer te geven, kunt u variatie in het dieet van uw kat bieden door hem gekookt of rauw, vers vlees te voeren. Veel katten houden van vissen; het is echter geen acceptabel voer voor dagelijkse voeding. Omdat je binnenkat minder energie nodig heeft om haar dagelijkse routine te vervullen, raden de meeste dierenartsen je aan om waar mogelijk natvoer te kiezen.

Droogvoer zoals brokjes zitten boordevol koolhydraten en levert energie die je kat gewoon niet nodig heeft. Als deze energie niet wordt gebruikt, wordt deze opgeslagen als vet en kan het ervoor zorgen dat uw kat aankomt. Katten zijn carnivoren, wat betekent dat ze voornamelijk vlees eten. Huiskatten zijn ontstaan uit jagers die grote hoeveelheden eiwitten en wat vet en koolhydraten aten.

Ze hebben vandaag nog steeds hetzelfde soort dieet nodig. Katten zijn vleeseters, eenvoudig en eenvoudig. Ze moeten eiwitten uit vlees hebben voor een sterk hart, een goed zicht en een gezond voortplantingssysteem. Gekookt rundvlees, kip, kalkoen en kleine hoeveelheden mager vleeswaren zijn een geweldige manier om ze dat te geven.

Rauw of bedorven vlees kan je kat ziek maken. Als je het niet zou eten, geef het dan niet aan je huisdier. Nat voedsel bevat minstens 70 procent vocht. Het beste natte kattenvoer zou hieraan voldoen en worden gemaakt van een mix van rauw of onbewerkt vlees, dierlijke organen en dierlijk vet.

Sommige dierenartsen raden aan om alleen nat of ingeblikt voedsel te voeren. Voor de meeste doeleinden raden we het paté-voedsel aan in plaats van het schilferige voedsel in jus. Veel katten likken de jus af en eten het vlees niet op, waardoor ze onvolledige voeding vol verdikkingsmiddelen en gluten krijgen. Het merk biedt ook verschillende onbewerkte vleessoorten (kip, vis, wilde kangoeroe, rundvlees, lamsvlees, eend, hertenvlees) in één verpakking, zodat uw kat een verscheidenheid aan smaken krijgt en zich nooit zal vervelen.

Natte voeding biedt katten het broodnodige vocht om gezond te blijven, aangezien veel katten geen hoge dorstdrang hebben. Oudere katten hebben voedsel nodig dat rijk is aan eiwitten en vocht om hun niersysteem te ondersteunen, terwijl ze minder vet en calorieën bevatten om gewichtstoename te voorkomen, wat nadelige gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Halfvochtig voer kan voor sommige katten aantrekkelijker zijn dan droog kattenvoer en kan ook vrije keuze worden gevoerd. Hoewel rauw vlees een uitstekende bron van veel voedingsstoffen is, wordt het niet aanbevolen als voer of traktatie voor katten, omdat het een potentieel middel is voor toxoplasmose en andere infectieziekten.

Droog kattenvoer is relatief goedkoop en omdat het niet uitdroogt, biedt het eigenaren het gemak van „vrije keuze” voeren. Kattentraktaties bevatten, net als menselijke lekkernijen, over het algemeen meer calorieën en moeten daarom spaarzaam worden gegeven. De voedingsclaim op het etiket van kattenvoer moet het stadium van de levenscyclus van een kat vermelden waarin het voer compleet en uitgebalanceerd is, en dat het voldoet aan de eisen van de AAFCO. Vraag uw dierenarts om u te helpen bij het bepalen van het ideale lichaamsgewicht voor uw kat en volg hun suggesties om het dieet van uw kat aan te passen om dat gewicht te bereiken en te behouden (Figuur.

Katten variëren sterk in de hoeveelheid voedsel die ze moeten consumeren om ervoor te zorgen dat ze niet te veel of ondergewicht worden. Het voeren van uw kat twee of drie verschillende kattenvoer zorgt voor smaakvariatie en kan voorkomen dat uw kat een exclusieve voorkeur voor één voer ontwikkelt. Het is ook nog steeds net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw binnenkat voldoende toegang heeft tot vers, schoon water. Katten kunnen ook leren zich aan te passen om meerdere kleine, afgemeten maaltijden per dag te krijgen, als het beter bij uw routine past.

De keuze om ouder te worden van een nieuwe kat is een grote beslissing en brengt nog grotere verantwoordelijkheden met zich mee. Zorg er gewoon voor dat de lekkernijen hoogwaardige eiwitten zijn die de plaats innemen van een deel van het gewone voer van uw kat. In het wild halen katten ten minste 60% van hun waterbehoefte rechtstreeks uit het vlees van hun vers gedode prooi.

Leave Reply

All fileds with * are required