Welke kattenvoermerken moet ik vermijden?

Royal Canin Droog kattenvoer voor volwassenen. Purina Cat Chow Indoor droog kattenvoer.

Welke kattenvoermerken moet ik vermijden?

Royal Canin Droog kattenvoer voor volwassenen. Purina Cat Chow Indoor droog kattenvoer. Purina Kit %26 Kaboodle Origineel droog kattenvoer. Fancy Feast Gourmet Hartige Kip en Kalkoen Droog kattenvoer.

Iams ProActive Health Healthy Adult Original met Kip Droog Kattenvoer. Friskies Indoor Delights Droog kattenvoer. Hoewel sommige recepten binnen de productassortimenten van dit merk van hoge kwaliteit zijn en het overwegen waard zijn, zijn de recepten van Purina Cat Chow dat niet. Als dat nog niet genoeg was, bieden de meeste Purina Cat Chow recepten de absolute minimale voeding om te voldoen aan de AAFCO-normen.

Purina Cat Chow's Complete dry at food recept bevat bijvoorbeeld slechts 32% eiwit en 12% vet. Buiten Purina Cat Chow heeft het merk Purina als geheel het afgelopen decennium nog een aantal terugroepacties gehad van andere submerken. Meow Mix is een goedkoop kattenvoermerk dat eigendom is van het grote dierenvoerconglomeraat J, M. Smucker bedrijf, dat ook eigenaar is van merken andere herkenbare merken zoals 9Lives, Natural Balance en Nature's Recipe.

Helaas is Meow Mix geen voedzaam merk voor kattenvoer, en hun recepten zitten vaak vol met hoge hoeveelheden koolhydraten en het absolute minimale eiwit en vet dat nodig is. Veel Meow Mix-recepten bevatten geen vlees dat als eerste of tweede ingrediënt wordt vermeld en bevatten in plaats daarvan dichte granen zoals maïs of soja. Je kunt hier een goed voorbeeld van zien in de onderstaande ingrediëntenlijst en gegarandeerde analyse van Meow Mix Original Choice droog kattenvoer. Net als bij Purina Cat Chow ligt de voeding die deze ingrediënten leveren slechts net boven de minimumnormen met dit recept dat minimaal 30% eiwit en 11% vet bevat.

Deze terugroepactie was te wijten aan mogelijke salmonella-besmetting van twee partijen Meow Mix Original Choice droog kattenvoer. Zoals we eerder al zeiden, is Salmonella-besmetting een ernstig risico en een risico dat niet kan worden genegeerd. Bovendien maakt Friskies uitgebreid gebruik van graaningrediënten van lage kwaliteit in zijn recepten, zoals tarwegluten, sojameel en maïszetmeel gemodificeerd. Je kunt hieronder een eenvoudig voorbeeld hiervan zien, de belangrijkste ingrediëntenlijst van Friskies Chicken %26 Salmon Dinner In Jus recept.

Bijproducten van vlees, tarwegluten, gemodificeerd maïszetmeel en sojameel zijn allemaal aanwezig. Ondanks wijdverbreide geruchten online onder katteneigenaren, zijn er geen Friskies-terugroepacties geweest waarvoor we al geruime tijd bewijs konden vinden. Om een volledig beeld te krijgen van Friskies, inclusief het assortiment, de volledige selectie van ingrediënten en productie-informatie, raden we u aan onze Friskies Brand Review te lezen. Zoals we eerder vermeldden, bezit dit moederbedrijf andere merken voor dierenvoeding, zoals Meow Mix, Natural Balance en Nature's Recipe.

Zoals veel andere merken die hier worden genoemd, gebruikt 9Lives een groot scala aan ingrediënten met een dichte korrel, zoals maïs, maïsglutenmeel, sojameel en tarwe. Dankzij de aanwezigheid van enorme hoeveelheden van deze graaningrediënten van lage kwaliteit, is de voeding die wordt geleverd door veel van de kattenvoerrecepten van 9Lives extreem slecht en een van de laagste in de industrie. Het feit dat 9Lives binnen twee opeenvolgende jaren terugroepeerde over thiaminedeficiëntie is uiterst zorgwekkend en toont aan dat de problemen niet voldoende zijn aangepakt. Whiskas is een bekend kattenvoermerk dat te vinden is in de schappen van supermarkten zoals Walmart en populair is in verschillende landen, waaronder Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Whiskas is eigendom van Mars Petcare, dat ook eigenaar is van andere bekende merken voor dierenvoeding zoals IAMS, Eukanuba, Royal Canin en Nutro. Whiskas is vooral bekend om zijn natte kattenvoerproducten, en ze hebben een uitgebreid assortiment van deze recepten, maar ze produceren ook een kleiner assortiment droog kattenvoer. Whiska's recepten voor nat kattenvoer bevatten vaak enkele genoemde vlees- of visingrediënten zoals kip of tonijn, wat nuttige toevoegingen kan zijn. Andere bevatten echter vleesingrediënten van mindere kwaliteit, zoals vleesbijproducten.

Het moederbedrijf van Whiska, Mars Petcare, heeft echter een groot aantal terugroepacties gehad over zijn merken. Mars Petcare bracht bijvoorbeeld een terugroepactie uit in het VK voor zijn Pedigree- en Chappie-recepten vanwege schadelijke niveaus van vitamine D. Als je meer wilt weten over Mars Petcare en Whiskas, lees dan zeker onze uitgebreide Whiskas Brand Review. Sportmix is een al lang bestaand hondenvoermerk dat al sinds de jaren 1920 actief is.

Ze zijn eigendom van Midwestern Pet Foods, dat ook eigenaar is van merken als Earthborn Holistic en Pro Pac. Net als veel andere grotere hondenvoermerken breidde Sportmix zich uit naar de markt voor kattenvoer op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te groeien. Ondanks dat Sportmix oorspronkelijk is ontworpen voor sport- en werkhonden met eisen aan hoge hoeveelheden eiwitten en vet, is de voeding aangeboden door Sportmix kattenvoerrecepten buitengewoon teleurstellend. Sportmix's Original Recipe kattenvoer bevat bijvoorbeeld minimaal 30% eiwit en 10% vet, wat slechts net boven het absolute minimum ligt dat AAFCO vereist.

Gelukkig gebruikt Sportmix geen naamloze vlees- en visingrediënten en gebruikt in plaats daarvan ingrediënten zoals Chicken By-Product Meal, Chicken Fat en Menhaden Fish Meal. Helaas heeft Sportmix een zeer recente terugroepactie tegen haar uitgegeven, wat een van de belangrijkste redenen is waarom we ervoor hebben gekozen om het merk op te nemen. Deze terugroepactie was te wijten aan de aanwezigheid van Aflatoxine in zijn recepten, wat een gif is. Aflatoxine is een schimmel die groeit op maïs en andere graaningrediënten die worden gebruikt in Sportmix-recepten en die de afgelopen twee decennia zijn gevonden in de recepten voor dierenvoeding van verschillende andere merken.

Ondanks dat de focus van deze terugroepactie op honden lag, waren de recepten voor kattenvoer van Sportmix ook opgenomen (Sportmix Original Cat). Het is niet duidelijk of katten zijn gestorven of door dit probleem zijn geschaad, maar we vermoeden dat, gezien de rapporten online en in de media. Luvsome is een merk voor dierenvoeding dat eigendom is van en wordt verkocht door de supermarkt Kroger. Kroger is een enorm kruideniersmerk dat werd opgericht in 1883 en nu duizenden locaties in de Verenigde Staten heeft.

We konden geen definitieve informatie vinden over wanneer Kroger Luvsome begon te verkopen, maar het is nu al geruime tijd geleden en er zijn geen tekenen dat ze verdwijnen. Luvsome is een van de weinige merken die hier worden genoemd om hele vlees- en visingrediënten te gebruiken, waaronder populaire voorbeelden uit de industrie zoals kip en rundvlees. Helaas wordt Luvsome in de steek gelaten door zijn plantaardige ingrediënten, waaronder maïs, tarwe, brouwers, rijst, maïsglutenmeel en sojameel. Luvsome's Natural Chicken kattenvoerrecept bevat bijvoorbeeld maïsglutenmeel, sojameel en maïs, allemaal in de eerste vijf vermelde ingrediënten van het recept.

Daarnaast maakt Luvsome gebruik van een aantal minder dan ideale ingrediënten zoals dierlijk vet. Hoewel dierlijk vet een nuttige toevoeging zou kunnen zijn, is het gebrek aan transparantie zorgwekkend en stelt Luvsome in staat om het gemakkelijk te wisselen tussen elk ingrediënt dat bij hen past. Op basis van ons onderzoek geloven we niet dat Luvsome recepten voor kattenvoer ooit zijn teruggeroepen, wat de moeite waard is om op te wijzen en iets is voor het merk om te onderhouden. Wij zijn echter van mening dat Luvsome is gemaakt door een externe partner van Kroger in plaats van intern.

Verschillende van de grote fabrikanten van dierenvoeding in de Verenigde Staten die voedsel produceren voor supermarkten, hebben uitgebreide terugroepacties gehad. Als je meer wilt weten over Luvsome, inclusief informatie over de ingrediënten, voeding en assortiment, bekijk dan onze Luvsome Brand Review Page. Great Choice is geen bekend merk, maar shoppers van PetSmart-winkels zullen er bekend mee zijn. Het is een exclusief merk van PetSmart en is niet te vinden in andere dierenvoedingswinkels zoals Petco en Pet Value.

Zoals alle merken die hier worden vermeld, is Great Choice gericht op het goedkope kattenvoersegment, en dat blijkt uit hun ingrediënten en voeding. Enkele voorbeelden van ingrediënten die worden gebruikt in kattenvoer van Great Choice zijn maïs-, vlees- en beendermeel, tarwemidlings, gemalen tarwe, pluimveevet en maïsglutenmeel. Als je meer wilt weten over Great Choice, inclusief de geschiedenis en achtergrond, ga dan zeker naar onze Great Choice Brand Review. Dit soort voedingsprofiel is niet geschikt voor katten en ze zouden beter geschikt zijn voor een dieet met veel dierlijke of visingrediënten.

Voor kattenvoer dat is ontworpen voor volwassen katten, moet een recept minimaal 30% eiwit, 9% vet en verschillende minimumniveaus van vitamines en mineralen bevatten. Ongeacht deze, stelde de AAFCO minimumniveaus vast aan voedingsstoffen zoals eiwitten en vetten die kattenvoer moet bevatten om in de VS te worden verkocht. Het is uiteindelijk een oordeelsoproep, omdat je moet werken met het budget dat je hebt en wat je kat bereid is te eten. Dit betekent niet dat deze bedrijven perfect zijn; ze zijn enkele van de ergste boosdoeners als het gaat om het gooien van supplementen die ofwel niets doen, of eigenlijk giftig zijn voor katten in grote hoeveelheden, zoals alfalfa en rozemarijn.

Ik heb net een nieuw kitten uit het asiel gekregen en ik heb zoveel onderzoek gedaan om er zeker van te zijn dat hij het best mogelijke voedsel heeft. Ik heb de neiging om mijn eigen eten te kopen bij Aldi, omdat het een in Duitsland gevestigd bedrijf is, laat het al veel kleuren en conserveermiddelen weg die in de EU verboden zijn, maar hier legaal (in menselijke voeding). Samen met ingeblikt voedsel realiseer ik me dat het doen van wat kipfilets in de slowcooker hem lange tijd zal voeden en er veel gezonder voor zal zijn. Deze vage ingrediënten zijn niet verantwoordelijk en kunnen daarom niet worden vertrouwd als een bron van nuttige voeding voor katten.

De vraag welke ingrediënten in kattenvoer van slechte kwaliteit zijn, is een controversieel en gevoelig onderwerp. Als uw kat echter bijzonder gevoelig is voor kristallen, is het misschien een goed idee om hem op het speciale dieet te houden, omdat ze ook kunnen voorkomen dat er nieuwe stenen ontstaan. Ik las ook dat mannelijke gecastreerde katten een hogere neiging hebben om UTI's te hebben vanwege hun kleine kanaal. De echt vreselijke eigen merken zoals Wal Mart, Friskie (slechts twee voorbeelden) hebben maïs, soja en goedheid weet wat erin zit.

Wat vind je van het merk „Fromm en het voedselmodel voor katten „Hasen Duckenpfeffer. .

Leave Reply

All fileds with * are required