Wat is het beste om katten te voeren?

Katten zijn vleeseters, eenvoudig en eenvoudig. Ze moeten eiwitten uit vlees hebben voor een sterk hart, een goed zicht en een gezond voortplantingssysteem.

Wat is het beste om katten te voeren?

Katten zijn vleeseters, eenvoudig en eenvoudig. Ze moeten eiwitten uit vlees hebben voor een sterk hart, een goed zicht en een gezond voortplantingssysteem. Gekookt rundvlees, kip, kalkoen en kleine hoeveelheden mager vleeswaren zijn een geweldige manier om ze dat te geven. Rauw of bedorven vlees kan uw kat ziek maken.

Net als bij kittens, kunt u uw kat een verscheidenheid aan voer aanbieden, zoals vers of gekookt vlees of vis. Vlezige botten of vers vlees is een geweldige bron van eiwitten, zorg er gewoon voor dat het van menselijke kwaliteit is, aangezien sommige vlees- en botproducten voor huisdieren conserveermiddelen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw kat, 4.Hoewel kwaliteit er uiteindelijk toe doet, is natvoer in het algemeen de superieure optie voor katten bij het kiezen tussen ingeblikt natvoer en droge brokjes. Zorg ervoor dat je de kom van je kat grondig schoonmaakt tussen elke natvoervoeding, omdat het een schuilplaats kan zijn voor bacteriën, een van de manieren waarop het je kat ziek kan maken. Het is logisch dat kattenvoermerken willen dat hun product opvalt op de plank, maar wees op uw hoede voor gimmicky woorden zoals „primitief „, voorouderlijk of „wild”, zegt Dr.

In plaats van te zoeken naar flitsende woorden, moeten ouders van gezelschapsdieren goed naar het etiket van een voedingsmiddel kijken om te bepalen of het een goede optie zou kunnen zijn. Droomt uw kat ervan zijn meest wilde leven te leiden? Ontdek waar katten over dromen. Zoals gezegd zijn katten verplichte carnivoren die een hoog gehalte aan dierlijke eiwitten nodig hebben in hun dagelijkse voeding. Coates zegt: „Granen, en meer in het algemeen koolhydraten, zouden slechts een kleine rol moeten spelen als energiebron in het dieet van een kat.

Vulstoffen zijn ingrediënten die geen voedingsdoel hebben en moeten worden vermeden. Te veel granen in het dieet van een kat kunnen leiden tot ondervoeding, obesitas, orgaanproblemen en problemen met het maagdarmkanaal. Het is belangrijk om de stille tekenen te kennen dat uw kat ziek is. Hoewel katten zich voornamelijk moeten houden aan verpakt kattenvoer, omdat het specifiek is geformuleerd voor hun voedingsbehoeften, kunt u ze periodiek een lekkere traktatie geven, zoals kleine stukjes smakelijk menselijk voedsel.

Andere lekkere lekkernijen zijn gekookt ei, meloen en aardappelpuree. Omgekeerd is er een lange lijst van menselijke voeding die uw kat niet kan eten, waaronder chocolade en druiven. Op een gegeven moment heb je je misschien afgevraagd of katten toch hondenvoer kunnen eten, ze lijken er allemaal hetzelfde uit te zien, maar het antwoord is niet echt. Coates zegt: „Als uw kat af en toe een mondvol 'steelt' uit de kom van uw hond, hoeft u zich nergens zorgen over te maken, maar zorg ervoor dat 90 procent of meer van het dieet van uw kat bestaat uit kattenvoer.

Dit komt omdat katten, zoals hierboven uiteengezet, sterk afhankelijk zijn van diëten die rijk zijn aan dierlijke eiwitten. Honden hebben een heel andere reeks dieetbehoeften en daarom is hun voer samengesteld op basis van hun voedingstevredenheid. Lees meer over het beste dieet voor honden. Sommige dierenartsen raden aan om alleen nat of ingeblikt voedsel te voeren.

Voor de meeste doeleinden raden we het paté-voedsel aan in plaats van het schilferige voedsel in jus. Veel katten likken de jus af en eten het vlees niet op, waardoor ze onvolledige voeding krijgen vol verdikkingsmiddelen en gluten. Maaltijdvoeding betekent dat u uw kat alleen voedsel verstrekt op specifieke maaltijdtijden gedurende de dag. Zowel ingeblikt als droog voedsel kan op deze manier worden gevoerd.

Katten zijn strikt vleesetend, wat betekent dat ze vlees moeten eten om gezond te blijven. Droogvoer voldoet niet aan hun behoeften zoals natvoer. Brokjes bevatten meestal weinig dierlijke eiwitten en water en bevatten te veel koolhydraten. Na verloop van tijd bespaart u geld op dierenartsrekeningen als u investeert in ingeblikt voedsel van hoge kwaliteit.

Als u meerdere katten heeft, kan het moeilijk zijn om de totale voedselinname van iedereen te controleren, dus elke vorm van gratis voeren is misschien niet de beste optie. Het is cruciaal om uw kitten op dit moment het juiste dieet te geven, omdat het nog steeds zijn botten en gewrichten laat groeien. U kunt de eetlust ten minste gedeeltelijk controleren wanneer u ze nat voedsel geeft als een specifieke maaltijd op een bepaald tijdstip van de dag. Naast het geven van het beste voer aan uw kat, wilt u ook deze 12 veelgemaakte fouten vermijden die katteneigenaren maken.

Hoewel kittens tot drie keer per dag moeten worden gevoed, is het prima als een kat volwassen wordt (op ongeveer een jaar oud) een of twee keer per dag voeden, zegt het Cornell Feline Health Center. In een interview met Scientific American zegt kattengedragsexpert Mikel Delgado dat ze van voedselpuzzels houdt, niet alleen voor beloningen, maar ook als een manier om katten elke dag te voeren. Geef uw kat nooit puppy- of hondenvoer, omdat het een tekort heeft aan taurine, een essentieel eiwit dat katten alleen via voedsel kunnen verkrijgen. Als je combinatievoeding probeert, overweeg dan om een voedselpuzzel te gebruiken zodat je kat zich uitgedaagd voelt door met snacks met ze te spelen.

Er zijn een aantal speelgoed beschikbaar waardoor eten aanvoelt als een spel, zoals de Trixie Activity Strategy Game Tunnel Feeder Cat Toy en Doc %26 Phoebe's Cat Co. Hoewel het volkomen acceptabel is om uw kat commercieel droog of nat voer te geven, kunt u variatie in het dieet van uw kat aanbieden door hem gekookt of rauw, vers vlees te voeren. Droog kattenvoer is relatief goedkoop en omdat het niet uitdroogt, biedt het eigenaren het gemak van „vrije keuze” voeren. Dit geldt met name voor vitamines en mineralen, dus het gebruik van supplementen is meestal niet nodig als u een uitgebalanceerd en compleet dieet volgt.

Als u geen andere opties overweegt, vraagt u zich misschien af of gratis voeren een acceptabele methode is. Vermijd het voeren van rauw vlees totdat het kitten minstens 20 weken oud is, omdat hun immuunsysteem niet robuust genoeg is voor potentiële ziekteverwekkers. .

Leave Reply

All fileds with * are required