Welk voedsel doodt de katten?

Wijn, bier, sterke drank en voedsel dat alcohol bevat, kunnen leiden tot diarree, braken, ademhalingsproblemen, tremoren en andere ernstige aandoeningen. Chocolade, snoep en kauwgom kunnen zoet zijn, maar fataal voor uw kat.

Welk voedsel doodt de katten?

Wijn, bier, sterke drank en voedsel dat alcohol bevat, kunnen leiden tot diarree, braken, ademhalingsproblemen, tremoren en andere ernstige aandoeningen. Chocolade, snoep en kauwgom kunnen zoet zijn, maar fataal voor uw kat. Chocolade bevat theobromine en cafeïne, die beide schadelijk zijn voor katten. Sommige suikervrije snoepjes en kauwgom, evenals enkele smaakversterkers, kunnen ook fataal zijn.

De boosdoener in hun gevallen is de zoetstof xylitol. Omdat het zulke kieskeurige eters zijn, denken we soms dat katten weten wat het beste voor hen is als het tijd is om te eten. Maar het feit dat ze weglopen van een stuk slecht vlees betekent niet dat ze een open blikje tonijn omzeilen. En dat blikje tonijn kan net zo gevaarlijk zijn.

Het zal u zelfs verbazen dat u enkele van de gebruikelijke voedingsmiddelen hoort die uw katten nooit mogen eten. Katten kunnen verslaafd zijn aan tonijn, of het nu verpakt is voor katten of voor mensen. Af en toe wat tonijn kan waarschijnlijk geen kwaad. Maar een vast dieet van tonijn, bereid voor mensen, kan leiden tot ondervoeding, omdat het niet alle voedingsstoffen bevat die een kat nodig heeft.

En te veel tonijn kan kwikvergiftiging veroorzaken. Denk aan het gezegde, Eerlijk als een kat als het vlees buiten bereik is. Je kat ziet een open blikje tonijn naast de gootsteen als uitnodiging voor het diner. Bier, sterke drank, wijn, voedingsmiddelen die alcohol bevatten - niets ervan is goed voor uw kat.

Dat komt omdat alcohol hetzelfde effect heeft op de lever en hersenen van een kat als op mensen. Maar er is veel minder voor nodig om zijn schade aan te richten. Slechts twee theelepels whisky kunnen een coma veroorzaken bij een kat van 5 pond, en nog een theelepel kan het doden. Hoe hoger het bewijs, hoe erger de symptomen.

Druiven en rozijnen worden vaak gebruikt als traktaties voor huisdieren. Maar het is geen goed idee. Hoewel het niet duidelijk is waarom, kunnen druiven en rozijnen nierfalen veroorzaken bij katten. En een kleine hoeveelheid kan een kat ziek maken.

Herhaaldelijk braken en hyperactiviteit zijn vroege tekenen. Hoewel sommige katten geen nadelige effecten vertonen, is het het beste om uw kat geen druiven te geven en druiven en rozijnen van werkbladen en andere plaatsen die toegankelijk zijn voor uw kat te houden. Cafeïne in voldoende grote hoeveelheden kan fataal zijn voor een kat. Symptomen van cafeïnevergiftiging zijn onder meer rusteloosheid, snelle ademhaling, hartkloppingen en spiertrillingen.

Naast thee en koffie - inclusief bonen en gemalen - is cafeïne te vinden in cacao, chocolade, cola's en stimulerende dranken zoals Red Bull. Het zit ook in sommige verkoudheidsmedicijnen en pijnstillers. Chocolade kan dodelijk zijn voor katten. Hoewel de meeste katten het niet alleen eten, kunnen ze worden overgehaald om het op te eten door eigenaren en anderen die denken dat ze de kat iets lekkers geven.

Het giftige middel in chocolade is theobromine. Het zit in allerlei soorten chocolade, zelfs witte chocolade. De gevaarlijkste soorten zijn echter pure chocolade en ongezoete bakchocolade. Het eten van chocolade kan een abnormaal hartritme, tremoren, toevallen en de dood veroorzaken.

Voordat het gebakken wordt, moet brooddeeg rijzen. En dat is precies wat het zou doen in de maag van je kat als je kat hem zou opeten. Als het van binnen opzwelt, kan het deeg de buik strekken en hevige pijn veroorzaken. Wanneer de gist het deeg fermenteert om het te laten rijzen, produceert het bovendien alcohol die kan leiden tot alcoholvergiftiging.

De belangrijkste reden om het voeren van katten, mensen te ontmoedigen, is dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die giftig zijn voor katten. Hoewel het lekker en onschadelijk is voor mensen, kan een simpele knabbel levensbedreigend zijn voor uw kat. Als u een katteneigenaar bent, is het belangrijk om vertrouwd te raken met het dagelijkse voedsel dat gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn voor katten. Hoewel het algemeen bekend is dat chocolade gevaarlijk is voor honden, is het ook giftig voor katten.

Deze stof wordt in de hoogste concentratie aangetroffen in donkere en ongezoete chocolade. Hoewel avocado gezond is voor mensen, is het licht giftig voor katten. De bladeren, het zaad, de boomschors en de vrucht zelf bevatten Persin, wat bij katten braken en diarree kan veroorzaken. Avocado's zijn zeer rijk en bevatten veel vet, wat kan leiden tot gastro-enteritis of pancreatitis.

Let vooral op als je op een feestje een kom guacamole hebt. Je wilt niet dat je kat iets van deze snack eet of een lepel of vork likt die werd gebruikt om het te maken. Alle soorten alcohol kunnen giftig zijn voor huiskatten. Hoewel een kleine lik van een alcoholische drank niet dodelijk is, kan het consumeren van veel zijn.

Als u een feestje organiseert en alcohol serveert, zorg er dan voor dat u de drankjes grondig opruimt en vermijd dat u's nachts grote bokskommen of open alcoholcontainers achterlaat, omdat uw kat mogelijk meer consumeert. Alcoholische dranken zijn niet de enige mogelijke bronnen van alcoholvergiftiging bij katten. Blootstelling aan alcohol kan ook optreden door inname van handdesinfecterend middel, mondwater, fermenterend fruit en brooddeeg dat gist bevat. Katten zijn over het algemeen niet zo erg als honden als het gaat om bedelen om menselijk voedsel, maar katten verrassen ons soms met ongewone hunkeren naar voedsel.

Druiven, chocolade en uien zijn drie dingen die gevaarlijk of dodelijk kunnen zijn voor een kat. Onthoud dat uienpoeder een ingrediënt is in bepaalde snacks en babyvoeding. Er zijn aanwijzingen dat cacaomulch ook schadelijk kan zijn voor huisdieren, dus misschien wilt u een andere mulch kiezen voor uw tuin en tuin. Alcohol is niet veilig voor je kat.

Slechts een eetlepel van elke vorm van alcohol kan een volwassen kat in coma brengen; meer dan dat kan ze doden. Consumptie kan hartritmestoornissen, spiertremoren of toevallen veroorzaken. Katten kunnen lactose-intolerant worden als ze volwassen worden. Hun lichaam produceert niet langer genoeg lactase om melk te verteren, vooral koemelk.

Als ze door katten worden ingenomen, kunnen zuivelproducten braken en diarree veroorzaken. Deze voedingsmiddelen zijn lid van de Solanaceae-plantenfamilie, waaronder de Deadly Nightshade, en bevatten een bittere, giftige alkaloïde genaamd Glycoalkaloid Solanine, die gewelddadige symptomen van het lagere maagdarmkanaal kan veroorzaken. Katten kunnen af en toe veilig brood eten, maar merk op dat brood geen voedingswaarde voor hen bevat (het bevat vrijwel geen vet of eiwit), dus het mag hun normale kattenvoerdieet niet vervangen. Maar hoewel af en toe een knabbel uw kat waarschijnlijk niet schaadt, kan een gestaag dieet van hondenvoer in plaats van kattenvoer ondervoeding veroorzaken.

Elk voedsel dat niet specifiek voor katten is samengesteld, kan het spijsverteringsstelsel beïnvloeden en braken, diarree of verlies van eetlust veroorzaken. Er zijn veel schadelijke stoffen en giftig voedsel voor katten die uw katachtige vriend tijdens zijn leven kan tegenkomen, dus het is belangrijk dat u weet welke u buiten hun bereik in huis moet houden. Uw kat tafelresten of weetjes menselijk voedsel geven is een gevaarlijke praktijk die om meerdere redenen niet mag worden aangemoedigd. Als u zich zorgen maakt over mogelijke gifstoffen of giftig voedsel voor katten die uw huisdier mogelijk heeft gegeten, moet u altijd zo snel mogelijk met uw dierenarts praten om advies en begeleiding in te winnen.

Hun spijsverteringsstelsel kan geen zuivelproducten verwerken, en het resultaat kan spijsverteringsproblemen zijn met diarree. Katten maken deel uit van het gezin, dus je kunt in de verleiding komen om hier en daar een paar stukjes voedsel met ze te delen. Katten hebben vitamine A, taurine en arachidonzuur nodig, alle essentiële voedingsstoffen die niet in hondenvoer worden geleverd. Maar kattenvoer is speciaal samengesteld voor de behoeften van een kat, waaronder meer eiwitten en bepaalde vitamines en vetzuren.

Rond het huis en in de tuin zijn er giftig voedsel voor katten en non-foodstoffen, waaronder planten, die potentieel gevaarlijk kunnen zijn voor je katachtige vriend. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen - en met een beetje aandacht voor de dingen in uw huis kan uw kat een gelukkig en gezond leven leiden, weg van schadelijke stoffen en giftig kattenvoer. .

Leave Reply

All fileds with * are required